Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodać mleko i mąkę , a potem rodzynki . Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą . Na patelni rozgrzać masło i piec dość grube placki które po przewróceniu szarpie się na mniejsze przy pomocy dwóch widelców. Podawać posypane cukrem pudrem i musem jabłkowym .
Placuszki są bardzo puszyste :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    to jest danie austriackie. Mleka czasem potrzeba 0,5 l ale to widać po konsystencji, ciasto musi się swobodnie rozlewać na patelni , ale jest troszkę gęstsze .
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś jak nasze racuchy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zdecydowanie bardziej puszyste , niektórzy mówią , że to słodki omlet z rodzynkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    bardzo lubię kuchnie innych krajów, więc skuszę się na te racuszki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !