Sposób przygotowania

Najpierw robimy ciasto drożdżowe podstawowe ( proporcje 1kg mąki , 500 ml wody , 100 g drożdzy , sól, 1 jajko )
Farsz ;
pieczarki szatkujemy na dużych oczkach z cebulą i smazymy na margarynie do całkowitego odparowania wody , po ostygnięciu dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę i męszamy ;)
Ciasto ;
rozwałkowywujemy na ok 3 mm i wykrawamy kwadraty , na kazdy nakładamy farsz ( ilosć według uznania ) i składamy łącząc przeciwległe boki , mocno je sklejając , mozna posmarować rozbełtanym jajkiem i do piekarnika na ok 15 min ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wygladaja smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    znajduję coraz lepsze potrawy! dziękuję za przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    coś dla mnie:)
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pyszne i smaczna nawet po kilku dniach
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ten przepis jest od moejj rodziny z zakopanego :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaammm
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    proste i smaczne, takie lubie
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ktoś kiedyś pisał , że robi z mięsem ,ciekawe ,ale sama nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !