Sposób przygotowania

Na patelnię wlać 1 łyżkę oliwy, dodać pokrojony w kostkę wędzony boczek i podsmażyć. Do boczku wsypać pokrojony w krążki por, wymieszać i zeszklić. Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć. Każdy posmarować oliwą, zawinąć w kawałki folii, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Następnie ziemniaki wyjąć z piekarnika, rozwinąć z foli, przekroić na pół, oprószyć czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Na każdą połówkę ziemniaka położyć łyżeczkę farszu z pory, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku około 8-10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ziemniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie połączenia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !