Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Obrane i umyte ziemniaki ścieram na tarce na otworach \"po gwoździach\". Odlewam kilka łyżek soku, który zebrał się z ziemniaków.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Takie kluseczki robię z podsmażonym boczkiem i cebulką.Do tego suróweczka i już jest obiadek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    moc takich dań tkwi w prostocie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Babcia często robiła szare kluski
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie proste a smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Nie jadłam takich klusek, ale pewnie są pyszne
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    u mnie nazywało się je kluskami szarymi albo fusatymi ;) pewnie od charakterystycznej struktury po ugotowaniu :) mają takie jakby wąsiki z tartych surowych ziemniaków... uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !