Sposób przygotowania

Cukier skarmelizować na patelni, wlać ocet, wymieszać drewnianą łyżką, dodać piwo, gotować 5 min. Włożyć wiśnie gotować kolejne 5 min. Ściągnąć z ognia , przełożyć do innego naczynia i przestudzić. Polędwiczki włożyć na rozgrzaną oliwę, i smażyć na średnim ogniu ok 20 min. Na innej patelni rozgrzać olej orzechowy włożyć pokrojone w wąskie paski cykorie i uprażone wcześniej na suchej patelni pistacje, podgrzewać 5 min, aż cykorie zmiękną. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Polędwiczki pokroić na medaliony, ułożyć na talerzu, obłożyć wiśniami i polać sosem. Na wierzchu ułożyć cykorie i pistacje, podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !