Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ser twarogowy włożyć do głębokiego naczynia, dodać śmietanę, żółtka i zmiksować. Następnie dodać cebulę, posiekany czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z serem. Masę serową przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem, posypać pokrojoną wędliną. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 25 minut w temp 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, ale zapowiada się ciekawie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się syta kolacja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !