Sposób przygotowania

Szpinak umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękki szpinak ostudzić, zmiksować, dodać masło, bulionetkę, wlać 3 szklanki wrzącej wody i gotować około 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem i grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jestem ciekawa smaku tej zupki bowiem nigdy nie miałam okazji spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię szpinak pod każdą postacią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !