Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i oprószyć z obu stron przyprawą do drobiu. Por oczyścić, opłukać.Posiekać dość drobno. Na patelni rozgrzać masło i olej, obsmażyć piersi z kurczaka z obu stron.Zdjąć z patelni na talerz . Na tłuszcz po smażeniu mięsa wsypać por,dusić doprawiając przyprawą uniwersalną, pieprzem ziołowym.Wlać wino wytrawne i wodę, w której wcześniej dokładnie rozprowadzamy mąkę .Mieszamy i wkładamy z powrotem obsmażone mięso.Dusimy razem na małym ogniu ok.15 minut,delikatnie mieszając od czasu do czasu.Ew. doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku wg.uznania. Podałam to mięso i sos porowy na ryżu brązowym ugotowanym na sypko i z buraczkami konserwowymi w plastrach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    interesujący zestaw
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jestem bardzo ciekawa smaku tego dania.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    chyba polecę po winko...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !