Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i gorący wymieszać z masłem, ostudzić. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować, odcedzić. Seler obrać, pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny i gotować przez 10 minut, odcedzić. Śmietanę wymieszać z utartym oscypkiem, jajkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z makaronem. Makaron przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego i zapiekać w temp 190 stopni przez 10 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, na wierzch ułożyć pokrojone pomidory, seler i marchew, posypać pokruszonym serem twarogowym, oprószyć solą i pieprzem, polać ketchupem. Zapiekać przez 15 minut w temp 200 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszny makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo apetyczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !