Sposób przygotowania

Marynata: 1 i ½ szklanki jogurtu, 2 łyżki startego imbiru Prymat, 1 łyżeczka zmielonego kardamonu, po ½ łyżeczki mielonego cynamonu Prymat, goździków Prymat i kurkumy Prymat

Przygotować marynatę: wszystkie składniki marynaty połączyć i wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 4 godziny. Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mięso i dusić 50 minut. Następnie włożyć opłukany ryż, wlać bulion z kostki warzywnej Kucharek, doprawić solą oraz szafranem i dusić jeszcze 20 minut. Podawać z ratią.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe jak wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wymaga trochę czasu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ba ! Tylko gdzie zdobyć jagnięcinę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musze sprobowac
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jagnięciny jeszcze nie jadłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie przepadam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    moze byc dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !