Sposób przygotowania

Kapustę kiszona zalewamy wodą, wkładamy do niej boczek wędzony, dodajemy przyprawy, część suszonych pomidorów i gotujemy do miękkości. Kapustę białą szatkujemy. Mięso obsmażamy do zrumienienia, podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dodajemy kapustę, przyprawy, resztę pomidorów i gotujemy mieszając do miękkości. Wyjmujemy mięso i boczek, kroimy, mieszamy obie kapusty i dodajemy mięso i boczek. Doprawiamy papryką i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwy rarytas
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do bigosu zawsze dodaję trochę przecieru pomidorowego ,a teraz spróbuje z suszonymi pomidorami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny pomysł z tymi suszonymi pomidorami; taki tradycyjny, smaczny bigos, ale dla odmiany z suszonymi pomidorkami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    takiego to jeszcze nie jadłam :) muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chętnie bym spróbowała.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !