Sposób przygotowania

Zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach, lekko osolić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła (tylko do zredukowania objętości), następnie osączyć na sitku. Pomidory suszone pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić. Skroić całą natkę pietruszki. Mięso przekładamy do naczynia, dodajemy jajko i bułkę tartą, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy wszystkie w/w składniki plus odrobinę bazylii i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce, smażymy na oleju. Gotowe i bardzo smaczne! Nastepnym razem dodam odrobine fety do masy.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysł na mielone
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata16

    chyba się skuszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !