Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miseczki wbić jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Pomidory i pieczarki umyć i pokroić na kawałki. Pozostałe jajka wymieszać se śmietaną, żółtym serem, szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu. Do naczynia żaroodpornego włożyć kalafior, pomidory, pieczarki i mięso, delikatnie przemieszać widelcem. Następnie zalać przygotowanym sosem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni około 30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny pomysł na zapiekankę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !