Sposób przygotowania

Mięso opłucz i osusz a potem natrzyj solą , pieprzem , cukrem , cynamonem i gałką . Ja najłatwiej robię tak że wszystkie przyprawy wysypuję na talerzy mieszam ręką i dopiero nacieram każde mięso. Obkładamy liśćmi i umieszczamy mięso w kamiennym naczyniu przykrywamy i odstawiamy na noc. Następnego dnia mięso wkładamy do formy żaroodpornej , usuwamy liście a mięso polewamy olejem i wstawiamy do gorącego piekarnika 220 st na 10 minut , potem pieczemy 75 minut w temp. 180 st W trakcie skrapiaj gorącą wodą .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Z tego wywaru możemy nawet zrobić sos : Wywar przecedż , zagotuj, zagęść łyżką mąki rozprowadzoną w 1\\2 szklanki wody i sos ponownie zagotuj mieszając . Gdyby smak nam jeszcze nie odpowiadał to możemy doprawić po swojemu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !