Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kawałki (kostkę). Czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz. Do takiej marynaty włożyć pokrojone kawałki mięsa i odstawić na 1h.Marchew obrać, pokroić na plasterki. zagotować wodę z solą, do gotującej wody wrzucić na 3 min. marchew. Oczyścić paprykę i pokroić na kawałki, cebulę pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć, każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na wykałaczkę wbijać na przemian mięso z warzywami. Gotowe szaszłyki smażyć na rozgrzanym tłuszczu 8-10 min.

Można podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    uwielbiam takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !