Sposób przygotowania

Ze szparagów odciąć końcówki. Obrać je. Mleko wymieszać z wodą, jajami i mąką, odstaw na pół godziny. Patelnię wysmaruj masłem, usmaż na nim cienkie naleśniki.
Związane szparagi gotuj przez 15 minut w wodzie z cukrem i 1 łyżką masła. Pomidory pokroić w kostkę, natkę i cebulę posiekać. Ocet, olej, oliwę oraz sól i pieprz do smaku połączyć razem, ubić jednolity sos. Wymieszać go z cebulą i pomidorami. Szparagi rozłożyć na naleśnikach, przykryć pomidorami, posypać natką. Złożyć na połowę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    polubiłem szparagi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !