Sposób przygotowania

Wołowinę dobrze oczyszczamy, a później dokładnie mielimy. Margarynę rozpuszczamy i podsmażamy na niej mięso, które wcześniej zmieliliśmy. Makaron łazanki gotujemy w posolonej wodzie. Obrane pomidory kroimy w niedużą kostkę, a później także podsmażamy. Ząbki czosnku obieramy, trzemy na tarce i mieszamy razem z podsmażonym mięsem oraz pomidorami. Masę tą doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko razem gotujemy chwile ze sobą. Ser żółty trzemy na tarce
i dodajemy do sosu mięsno - pomidorowego. W naczyniu żaroodpornym układamy ugotowane łazanki i polewamy sosem mięsno pomidorowym. Ser mozzarella kroimy i posypujemy nim łazanki. Na ser mozzarella dajemy drugą warstwę łazanek i znowu polewamy sosem. Na koniec posypujemy jeszcze startym żółtym serem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !