Sposób przygotowania

Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.Cebulę i pieczarki oczyścić, posiekać, udusić, dodając pół łyżki tłuszczu, szczyptę soli i 4-5 łyżek wody (grzyby suszone wcześniej namoczyć i obgotować). mięso opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić obrumienić na tłuszczu, dodać pół szklanki wody i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, posolić. Ryż, mięso i grzyby połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku pieprzem i solą. Muszelki napełnić masą, z wierzchu posypać tartym serem. Muszelki ułożyć na blasze, zapiec w gorącym piekarniku (10-15 min.)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    lubie takie risotto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    mniam, pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    mniam, pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    mniam, pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    mniam, pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    mniam, pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !