Sposób przygotowania

Korzeń świeżego chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Do miski wlać jogurt naturalny, śmietanę, dodać utarty chrzan, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.( do sosu można dodać chrzan tarty ale sos będzie łagodny w smaku) Podawać do wędliny i jajek gotowanych na twardo.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !