Sposób przygotowania

Czosnek kroimy w drobną kostkę,natkę pietruszki siekamy a z bazylii obrywamy listki i kroimy w cienkie paski.Bakłażany myjemy.Do octu dodajemy cukier sól połowę oleju i dokładnie mieszamy.Bagietkę kroimy na kromki grubości 2 cm..Do przygotowanej marynaty dodajemy zioła i czosnek.Bakłażany kroimy wzdłuż na plastry obtaczamy je w mące i obsmażamy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Obsmażone bakłażany zalewamy 2/3 marynaty i marynujemy około 2 godzin.Kromki bagietki skrapiamy pozostałą marynatą i w rozgrzanym piekarniku opiekamy 5 min na rumiano.Podajemy z przygotowanymi grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !