Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: umyć grzyby,zalać gorącą wodą i odstawić na 2 godziny.ugotować i pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na złoto.Śmietanę wymieszać z żółtkami,dodać do cebuli,włozyc grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Śledzie umyć i zalać wodą ,moczyć by pozbawić je nadmiaru soli - filety skropić sokiem z cytryny a następnie posypać pieprzem i jak trzeba odrobiną soli,obtaczać w mące i smazyć na rumiano.Następnie śledzie przełożyć do naczynia żaroodpornego,zalać sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do tem.180 stopni na 10-15 minut.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to musi być smaczne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na kluseczki cię zaprosiłam , ale na takie śledzie to jadę do ciebie....
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiego sposobu na śledzie nie znałam ,a jest bardzo interesujący i smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rybkę zawsze chętnie zjem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !