Sposób przygotowania

Mąkę, przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następni rozwałkować cienko ciasto. Masło roztopić (przeznaczone na nadzienie), polać nim ciasto posypać cukrem, cynamonem, połową posiekanych rodzynek i migdałów. Zwinąć ciasto w rulon włożyć do formy z kominkiem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wierzch ciasta posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać resztą bakalii. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu można polać dowolną polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !