Sposób przygotowania

Mięso:
0,5 kg żeberek wieprzowych
pieprz
sól
oliwa z oliwek
papryka słodka mielona
bazylia
oregano
Dodatkowo:
ryż
ćwikła
kurkuma

PRZYGOTOWANIE:
W niewielkim rondlu lub garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę. Czosnek i cebulę obieramy, siekamy i dorzucamy do papryki. Smażymy około 5 minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wodę. Mieszamy. Gotujemy około 10 minut a następnie miksujemy (np. blenderem), dodajemy śmietanę, do smaku przyprawy i gotujemy jeszcze 5 minut. Mięso myjemy, posypujemy przyprawami i obsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek około 10 minut. Po tym czasie przekładamy mięso do garnka z sosem, przykrywamy i gotujemy około godzinę mieszając co jakiś czas. Podajemy z ćwikłą oraz ryżem gotowanym z kurkumą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    co tu dużo pisać cud miód :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !