Sposób przygotowania

Żeberka obsmażyć na oliwie (z każdej strony ok 3 minuty) aby były lekko rumiane. W tym czasie w garnuszku wymieszać ketchup, miód i przyprawy - dolać gorącą wodę i dobrze wymieszać.
Do torebki do pieczenia włożyć pokrojoną w piórka cebulę i obsmażone żeberka, zalać przygotowanym sosem oraz sosikiem który wytowrzył się podczas obsmażania żeberek (to w nim zawarty jest ten niepowtarzalny smak żeberek).
Spiąć torebkę klipsem i przełożyć na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić ok 30 - 40 minut w temp. 180 stopni.
Po ok. 15 minutach duszenia torebkę rozpiąć i zapiekać dalej.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !