Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w krótkie paski. Z pomidorów usunąć skórkę i pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w plastry. Podsmażamy cebulę. Do garnka wsypujemy gotową cebulę, dodajemy paprykę i pomidory oraz przyprawy: olej, cukier i sól. Dusimy ok 30 min. Gdy warzywa już będą miękkie wsadzamy je do słoików i pasteryzujemy ok 7 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    a ja bym dodała jeszcze kiełbaski:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Kiełbasę można dodać oczywiście ale to jest leczo do słoików i taka kiełbasa w słoiku jak bedzie stala np całą zimę to może się zepsuć
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    mnie brakuje kabaczka albo cukini
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !