Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ryż do sushi opłukać i ugotować pod przykryciem w osolonym wrzątku ok. 10min. Zgasić ogień i zostawić jeszcze ok.5min. Ocet podgrzać z cukrem i solą wymieszać. Ryż wyjąć z wody, ostudzić, przełożyć do miski. Zalać ostudzonym octem i wymieszać. Liście nori złamać na pół (wyjdą małe sushi)-ułożyć śliskim na spód. Nakładać ryż z rowkiem po środku maczając wcześniej palce w zimnej wodzie. Rowek posmarować małą ilością wasabi.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    bedziemy probowac...
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    uwielbiam sushi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    b. lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona17

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    nigdy nie jadłam sushi a te wyglądają naprawdę pysznie chyba spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !