Sposób przygotowania

Fileta podzielić na 8 części. Każdy kawałek mięsa naciąć w dwóch miejscach, oprószyć solą i pieprzem. W miejsca gdzie nacinaliśmy fileta włożyć listki mięty. Przygotowane mięso owinąć w plastry boczku. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę zarumienić, dodać do niej groszek i poszatkowaną pekinkę. Warzywa zalać kostką bulionową rozpuszczoną 1/2 szkl. wody i dusić 10 min. Uduszone warzywa dać do mięsa i wstawić do piekarnika. Piec ok. 25 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jeszcze takiego kurczaka nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny smaczny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    niesamowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !