Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso
mięso mielone
500 g
pieczarki
kilka sztuk
cebula
0,5 sztuki
czosnek
1 ząbek
jajko
1 sztuka
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Koperek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtoczenia
oliwa
do smażenia
mizeria
ogórek zielony
2 sztuki
śmietana
3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
DODATKOWO:
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posiekaną cebulę, zmiażdżony lub posiekany czosnek, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy pulpeciki a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Ogórki kroimy na plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Odlewamy sok z ogórków, dodajemy śmietanę i pieprz. Mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 20.08.2013 19:31
pysznota mnniam
treonina 21.11.2011 20:53
bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak