Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posiekaną cebulę, zmiażdżony lub posiekany czosnek, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy pulpeciki a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Ogórki kroimy na plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Odlewamy sok z ogórków, dodajemy śmietanę i pieprz. Mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo fajny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pysznota mnniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !