Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Do gorących ziemniaków wsypujemy mąkę ziemniaczaną i ugniatamy je dobrze tłuczkiem- mąki powinno być tyle, aby prażuchy można było łatwo nakładać łyżką. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy razem aż cały tłuszcz z boczku się wytopi. Łyżką nakładamy na talerz prażuchy, polewamy je boczkiem z cebulą. Obok prażuchów kładziemy dwie łyżki gęstego kwaśnego swojskiego mleka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jest \"wyżerka\" wyśmienita...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Super! Na każdy humor!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !