Sposób przygotowania

Ryby umyć, poodcinać płetwy, głowy, wypatroszyć i zalać dużą ilością wody. Moczyć je przez 24 godziny i co jakiś czas zmieniać wodę. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i delikatnie ją ściągnąć. Potem przekroić na dwie połówki i usunąć ości. Położyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z serkiem i posiekanym szczypiorkiem doprawić do smaku i polać nim przygotowane śledzie. Oprószyć startym żółtkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawie przyrządzony śledzik
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe połaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    nigdy nie jad?am takiego po??czenia-musz? w ko?cu wypróbowa? :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    brzmi ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciekawe ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że tak nie jadłam,a może być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !