Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

likier orzechowy

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytusa
1 l
wody
500 ml
cukru
500 g
orzechów włoskich
500 g
migdałów
100 g
Goździki całe Prymat
5
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: likier orzechowy

Orzechy i migdały sparzamy. Obieramy ze skórki i razem z goździkami zalewamy spirytusem. Dodajemy przegotowaną wodę, szczelnie zamykamy i odstawiamy na okres 2 tygodni. Następnie odcedzamy nalewkę. Gotujemy z cukru syrop i dodajemy do nalewki. Przelewamy do butelek, zamykamy szczelnie i odstawiamy na kilka dni w ciemne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 28.05.2012 08:19
ciekawe z czego zrobiło się takie białe ?
Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak