Lodówka

Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie czyścimy i płuczemy, odsączamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej zmieszanej pół na pół z panierem do ryb, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach, a następnie układamy w słoikach. Na śledzie kładziemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę oraz marchew w talarkach. Wodę zagotowujemy z cukrem i odrobiną soli, wlewamy ocet i dodajemy przyprawy, chwilę razem gotujemy. Zalewę lekko przestudzamy i wlewamy do słoików. Zamarynowane śledzie odkładamy do lodówki, jemy po upływie co najmniej 3-4 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Śledzi tak nie robię ale małe rybki:) są pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak będę spuszczał wodę w stawie to na pewno cześć rybek pójdzie do słoika w occie
  • 1
    original
    Opublikowano

    monika141

    fajny przepis na pewno wypróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robi? je te?, bo lubi? je??.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !