Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić, lekko ostudzić, podzielić na różyczki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Śmietanę połączyć z żółtkiem, pieprzem i solą. Wymieszać i polać nią kalafior. Posypać serem wymieszanym z bufką tartą, na wierzchu ułożyć kawałki masła. Zapiekać 25 min w temperaturze 180°C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Timmy

    eksperymentując - podczas gotowania kalafiora warto zastąpić sól i cukier przyprawą Kucharek a dodatkowo dodać trochę czarnego pieprzu i 2 kuleczki zioła angielskiego - otrzymujemy dodatkowo bulionowy aromat, który po zapieczeniu delikatnie przebija się przez ser :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    kalafior pod każdą postacią jest pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis,mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    kalafior jest pyszny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię kalafiora przyrządzanego na różne sposoby
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajny pomysł
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Zrobiłam i ..... nie smakowało mi to, jakieś fleleluje... wolę zapiekany normalnie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !