Sposób przygotowania

śmietanę najlepsza od gospodarza zostawić aby zkwaśniała . Następnie ubijać mikserem do uzyskania grudek masła. masło wybieramy i wyrabiamy płucząc je w zimnej wodzie. Gdy woda będzie czysta bez mleka solimy i formujemy. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie robiłam swojego masła, ale chętnie bym takie spróbowała :-)
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tylko skąd śmietanę wziąć?! Pyszne jest takie masełko.
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tylko skąd śmietanę wziąć?! Pyszne jest takie masełko.
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tylko skąd śmietanę wziąć?! Pyszne jest takie masełko.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pamiętam jak moja mama wlewała taką śmietanę do litrowego słoika, mocno zakręcała i kazała nam słojem energicznie potrząsać przez ok. 30 min. Ręce nas bolały od tego potrząsania ale smak masełka wynagradzał nam tę bolączkę. Dodatkowo mama obkładała takie masełko liśćmi chrzanu.PYCHA.
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    i do tego świeżo upieczony chleb-rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wspomnienia z dzieciństwa,strasznie nie lubiłam ubijać tej śmietany,ale smaku tego masła nie zapomnę,wystarczył świeży chleb z tym masełkiem i do tego szklanka maslanki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    rewelka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ze świeżym pieczywem pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    swojskie najsmaczniejsze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pomarzyć
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pomarzyć
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne takie masełko
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepsze jest takie masełko! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super masełko
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy sama nie robiłam masła, chociaż bardzo lubię takie domowe, zwłaszcza wiejskie masło
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy sama nie robiłam masła, chociaż bardzo lubię takie domowe, zwłaszcza wiejskie masło
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    masełko mojej babci
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dawno takiego masła nie jadłam, pięknie udekorowane jak Twoje, smakuje jeszcze lepiej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowe najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !