Sposób przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tartce jarzynowej, na patelni podgrzać olej i wrzucić startą marchew oraz cebulę pokrojoną w kostkę, wszystko razem podsmażyć kilka minut, następnie posypać solą i pieprzem, dolać około 1/2 szklanki wody, przykryć i udusić do miękkości. Kiedy marchewka jest mięciutka i woda się wygotowała dodać przecier pomidorowy, ryż i rozdrobnioną na malutkie kawałki rybę, doprawić do smaku chili, pieprzem i ewentualnie solą, jeszcze chwilkę razem podusić, aby wszystkie smaki się pomieszały. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki, ostudzić i podawać z pieczywem, mi najlepiej smakowało prosto z lodówki dopiero na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super przepis pycha uwielbiam paprykarz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    bardzo smaczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo lubię paprykarz, ale jeszcze sama nie robiłam;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !