Sposób przygotowania

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w litreze letniej wody, następnie ugotować ją w tej wodzie. Na tarce jarzynowej obraną i umytą marchew, pietruszkę o seler. Do wywaru z mięsa wrzucić starte jarzyny, gotować. Po kilku minutach, kiedy już jarzyny się zagotują, dodać buraki starte także na tarce o dużych oczkach. Kiedy gotujące się jarzyny zaczynają mięknąć, dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Kiedy wszystkie jarzyny są już miękkie, dodać do smaku ocet, cukier, sól i pieprz. Fasolę wlać do zupy wraz z wodą, w której się gotowała, jeszcze chwilę potrzymać na ogniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubię taki !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !