Sposób przygotowania

Buraki umyć, podgotować wyjąć z wody i wstawić do piekarnika, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć na tarce, dodać, kminek i sparzyć. W słoju układać na przemian plasterki buraków i chrzan, posypując kminkiem, solą i cukrem. Ocet i wino połączyć razem i zalać buraki. Przykryć, zostawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    ciekawy przepis
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pozwoliłam dodać sobie zdjęcie tej przepysznej ćwikły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !