Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą, oliwą i jajkiem. Dodajemy wodę na wyczucie i wyrabiamy . Odstawiamy na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Kaszę gotujemy na sypko. Boczek, cebulę i kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Mieszamy razem z kaszą. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środku układamy farsz i lepimy na brzegach. Wkładamy do gotującej wody i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy posypane przesmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    wszystko ok ale ta kasza...
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    może być dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ale proporcje odpowiednie, więc kasza moze byc
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kasza jest smaczna i zdrowa, warto się do niej przekonać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Uwielbiam!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !