Sposób przygotowania

Makaron penne gotujemy 8 minut w osolonej wodzie z 3 łyżeczkami soli. Odcedzić go i przelać zimną wodą. Rozgrzać oliwę, pieczarki i ogonki układamy na patelni grillowej , doprawiamy je solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Ćwiartkę kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wraz z galaretką z pieczenia przekładamy do rondelka i zagotowujemy. Opakowanie sosu pieczeniowego mieszamy z 300 ml zimnej wody i wlewamy do kurczaka, dusimy kilka minut aż sos zgęstnieje. Makaron rozkładamy na talerze, polewamy sosem z kurczakiem, obsypujemy pieczarkami, dekorujemy kwiatkami z marchewki gotowanej oraz natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    apetyczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    królewskie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !