Sposób przygotowania

Mielone mięso wymieszać ze śmietaną,bułką tartą,1 łyżką pietruszki,ewentualnie także ze startą cebulą.Doprawić solą i białym pieprzem.Przygotowaną masę mięsną podzielić na 8 kawałków i uformować kotlety.
Na patelni o średniej temperaturze roztopić masło tak,by się spieniło,usmażyć kotlety z obu stron do uzyskania złocistego koloru.Podczas smażenia potrząsać patelnią,by kotlety nie przywarły.Nie trzeba ich dopiekać gdyż dojdą w sosie.
Do wytopionego tłuszczu wsypać mąkę,dodać paprykę,dobrze zamieszać i wlać kwaśną śmietanę.Pozwolić by sos zagotował się i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kotlety mielone włożyć do sosu i poddusić na wolnym ogniu.Posypać pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !