Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski i wymieszać z cukrem, pokrojonym czosnkiem, solą, papryką, sosem sojowym i pozostawić na 1 godz. Pieczarki oczyścić, pokroić, udusić na tłuszczu i odstawić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięso i pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodać pieczarki, wlać ½ szklanki gorącej wody i chwilę dusić. Pod koniec duszenia zaprawić mąką. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wszystko fajnie tylko pominąć sos sojowy
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    grzyby - super dodatek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    oryginalna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !