Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaki z omastą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
10 dag
boczek
20 dag
słonina
20 dag
cebula
1 sztuka
jaja
2 sztuki
szczypiorek
trochę
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
troche

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z omastą

Ziemniaki obrać, wydrążyć środki, obgotować w osolonej wodzie.
Boczek i słoninę drobno pokroić, stopić, dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem – wystudzone włożyć do wydrążonych ziemniaków, na górę położyć plasterek jajka ugotowanego na twardo i posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak