Sposób przygotowania

Winogrona ściągnąć z gałęzi, obrać z szypułek i dokładnie umyć. Następnie przesypać wszystkie winogrono ostrożnie do dymiona. Następnie zasypać całość cukrem. Drożdże rozpuścić w małej ilości wody. Wlać do dymiona z winogronami. Zalać wodą do pół większego dymiona. Włożyć korek i rurkę. Odstawić na 4 miesiące do ciepła. Po tym czasie przelać do dużego garnka, odcedzić winogrona. Otrzymany sok wlać do czystego dymiona. Dolać wody, tyle co było przed wyciągnięciem winogron, wlać litr spirytusu. Potrzymać w cieple ok. 2 miesiące. Przelewać po tym czasie do butelek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    uwielbiam domowej roboty
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ja też lubię domowe
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ten spirytus daje diabelską moc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !