Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina 15 dag
śmietana 3/4 szklanki
tłuszcz 6 dag
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant pieczony

Skruszałego, oskubanego, sprawionego i opłukanego bażanta osuszyć ściereczką, posolić wewnątrz i z zewnątrz. Do jamy brzusznej wlać łyżeczkę śmietany. Słoninę pokroić w plastry i obłożyć nimi bażanta. Piec w piekarniku i co jakiś czas polewać wytopionym tłuszczem i skraplać wodą. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do brytfanny z pozostałym z pieczenia tłuszczem i zagotować sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 30.11.2011 12:06
ciekawe czy bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak