Sposób przygotowania

Przyprawę do kurczaka Prymat 2-3 łyżeczki mieszamy z 2 łyżkami oliwy. odstawiamy na kilka minut po czym nacieramy nią udka kurczaka. Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w kombiwarze lub piekarniku(w kombiwarze zajmuje to ok 30 minut i udka są upieczone a skórka chrupiąca). Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w paski i wrzucamy na patelnie z roztopionym masłem smażymy aż będą miękkie. Po czym dolewamy wodę wg. zapotrzebowania (na 2-3 osoby ok litra) i kostkę rosołową. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody i przyprawiamy pieprzem do smaku. Sałatę rwiemy na kawałki a obranego ogórka kroimy w plasterki. mieszamy razem. śmietanę mieszamy z cukrem i kilkoma kryształkami kwasku i mieszamy z sałatą.
Podajemy jak na zdjęciu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !