Sposób przygotowania

Brokułowe różyczki ugotować al dente w osolonej i pocukrzonej wodzie.
Tortellini ugotować w osolonej (ja daję kostkę bulionową zamiast soli - jest smaczniejsze) wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą.
Śmietanę wlać do małego garnuszka, dodać do niego sos serowy w proszku i serek topiony (śmietankowy, gouda lub ementaler), dodać pieprz, imbir i mieszając gotować do rozpuszczenia serka topionego, wtedy dodać posiekaną drobno pietruszkę i tymianek.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, warstwowo przekładać: brokuł, kukurydza, tortellini, starty żółty ser i jeszcze raz brokuł, kukurydza tortellini, żółty ser i wylać na to sos serowy. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 20 minut w temperaturze 170stopni.
Przepis na naczynie wielkości ok. 1,5litra

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !