Przepis i sposób przygotowania na: Chatka dla Niejadka:)
* 1/2 pęczka szczypiorku
* 4 łyżeczki majonezu
* 1 mała marchewka
* 3 małe pomidory
* Kawałeczek pora
* 1 łyżeczka ketchup
* sól (opcjonalnie)
Jajka umyć i ugotować na twardo (obrać ze skorupek) Szczypior,pomidory umyć i osuszyć a marchew obrać i ugotować do miękkości. Spody jajek ściąć delikatnie tak żeby nam ładnie się postawiły.Z pomidorów odciąć górę i wydrążyć żeby powstały kapelusze.Kilka gałązek szczypiorku pokroić na odcinki około 3 cm i poprzecinać ale nie do końca, resztę drobno pokroić. Z pora powycinać trzy prostokąty na drzwi i trzy kwadrat na okna. Teraz tak: Na jajko dodajemy odrobinę ketchupu w dwóch miejscach i na niego nalepiamy okno i drzwi dociskając palcem żeby wyszła ładna otoczka ramek z ketchupu.Na górę jajka dajemy kapelusz z pomidora na kapelusz łyżeczkę majonezu a na majonez pocięty szczypior.Posiekany szczypior rozsypujemy wokół chatek , gdzie nie gdzie polewamy resztą majonezu ,a na niego układamy ugotowaną i pokrojoną w kwiatuszki marchewkę.Możemy delikatnie posolić ale to już wasz wybór.