Sposób przygotowania

Ryż i marchewkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Mięso mielone włożyć do miski, wsypać zimny ugotowany ryż, drobno pokrojoną marchewkę, posiekaną cebulę razem ze szczypiorem, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą musztardą i mieloną gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię bardzo podobne, moje dzieci je lubią z sosem.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    gołąbeczek

    ale bym schrupał- bardzo apetycznie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    robie takie tylko bez miesa mielonego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię do chlebka na zimno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wyśmienite !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobne- są pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !