Sposób przygotowania

Mąkę gryczaną zmieszać z mąką pszenną,dodać odrobinę soli i drożdże rozmieszane w ciepłym mleku i jajku,wyrobić ciasto na gładką,jednolitą masę,odstawić na 1 godzinę,a następnie kłaść łyżką małe kluski na wrzącą wodę i gotować pod przykryciem,odcedzić i podawać polane masłem lub stopioną słoniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !